Ananevi Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar tren. Bahar, köklü evveli ile Türk taam harsünün merkezinde yan almaktadır. Bahar veya ana malzeme olarak yemeklerde, tatlılıklalarda, turşularda, reçellerde ilkin yürütmek üzere sert çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan yalnızca bir kısmı kendine özgü özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çmüsavi bahar umumi olarak her yemekte uygunluklarına bakarak kullanılmaktadır. Baharatları taam pişirirken kullanabilir veya yemekten sonra demleyebilirsiniz. Isabetli yemeklerde dosdoğru oranlarda kullanabildiğiniz dakika, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlamlar. Başkaca doğanın deposundan gelen baharatların iyileştirici tesiri evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap fail en sağlamlıklı besinlerin başında hasılat. Bütün bu özelliklerin yanı dizi yemeklerinizi beş altı değiştirmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, tat, nitelik veya yararlanma amacı kabil farklı alanlara bakarak farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e benzeyen bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Bahar isimleri, hazırlanışlarındaki ana daşenle doğrudan ilişkili olma eğilimindedir. Ana olarak bahar çeşitleri fiziki özelliklerine bakarak toz, kuru ve taneli yürütmek üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak bilindik en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu iki bahar aynı zamanda tatlılıklalıkları ile bilinir ancak yemeklere bile eklenebilirler. Türap baharatlar ise çok yaygın oldukları için içlerinde nitelik farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi ekseri safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve ekseri taam pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar kocaman ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar yeme ve içeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı içecekler hazırlayabilirsiniz. Geniş toz baharatlar arasında üçüncü nitelik sınıflandırmasına mevla olanlar turuncu veya turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları arasında köri, zerdeçdüzen, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bu tarz şeylerin yanı dizi yeryüzünde daha sert çok bahar bulunmaktadır. Gördüğünüz kabil baharatlar, farklı konstrüksiyonları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Başkaca bazı baharatlar ana sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının temel sebebi hiç şüphesiz seyrek olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetiabat ve özel iş mucip kesif ve keskin tatlar oldukları için çoğunlukla küçük miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş veya zahter kabil baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem epey şifalı hem bile özellikle tatlılıklalarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında bileğerlendirilebilecek gayrı baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, çabucak lüks baharın oranlı oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. çoğunlukla ete tat karıştırmak kabil lakinçlarla kullanılmaktadır. Başkaca bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce sıkıca baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çmüsavi bahar Türk mutfağında çok kıymettar bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Küçük asya sınırları süresince en yaygın kullanılan tatlar arasında yan almakta ve zımnında Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Sık kullanımları hasebiyle yiyeceklerde elden başkalık edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört kez fazlalıkrırlar. Küçük asya mutfağında son not uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çmüsavi, ekseri bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle Gün doğusu ve Güneydoğu Küçük asya mutfağında önemli bir yere mevla olan toz veya pul kabil biber bazlı baharatlar elden elden bütün yemeklerin ana malzemesidir. Üretimi için cıcık biberi adı maruz özel bir biber türü mucip bu bahar türü, sağlamlıklı konstrüksiyonsıyla da delik dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Esenlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, uzvi bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi temel bahar arasında yan yer hem bile Güneydoğu Küçük asya ile özdeşleabat ve biber özü içaziz bir gayrı bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elmastıraşı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, gayrı biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle elden başkalık edilir. Başkaca kederlığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu derece özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan ancak farklı bir konstrüksiyonya mevla olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda ekseri nan ve zeytinyağı ile tüketilen sağlamlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk bildirmek için Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Küçük asya mutfağının talihı Seven Spices
Yedi baharın belki bile en bilindik üyesi olan karabiber, hem adet hem bile toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz ten ürünlerinde doğrudan pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, har iklimlerde yetiabat karabiberlerden konstrüksiyonlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabil ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları hasebiyle karabiber üretimi için mükemmeldir. Başkaca yemeğe pişirme sırasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin temel yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı semtü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle akla yatkın miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar arasında bir başka talih olan kekik, geniş bir yararlanma yerı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları süresince ferah miktarda yetişmesi, kekiğin birkötü varyasyonda kullanılmasının ana sebebidir. Keyif güfte konusu evetğunda, birkötü ulaması olan âdem evladı vücut sistemi için iyidir. Kekik otu kabil bazı çay türleri hasetn böylece yorgunluğu kesmek için elleme gelebilir. Bir gayrı bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en yüzü sıcak baharatlarından biri evetğu için Küçük asya’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar elden elden her yemekte kullanılabilir. Baharın içindeki esanslara rabıtlı olarak farklı özetlara elleme gelebilmektedir. Bu açıdan içerik ve hammaddelere bakarak uzmanlardan dayanak alarak ürünleri dağıtırken yararlanma önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe temel direği olan bahar çeşitleri ve mutfak kullanımları, dosdoğru orantıda ve dosdoğru miktarda kullanıldığında her evetştan kullanıcıevet elleme gelebilir.
Olağandışı ve katışık baharatlar
Sayımsız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın yanı dizi karışım konstrüksiyonsına mevla olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini düzenıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, ekseri birkaç baharın ve bu baharatlara eşlik fail aromatik otların karışımıdır. Epey pop olan bu karışımlar hem kılgı hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği hasebiyle adından sıkça güfte ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her dakika yanınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi şiddetleca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin ana maddesi kişniştir. Ancak birkötü farklı bahar içerir. Türk köftesine adını veren en temel maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kabil yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sayesinde hem damağınızda tat bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem bile yiyecekleri daha hızlı sindirir ve sağlamlıklı bir taam yersiniz. Bir gayrı katışık bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Lahikaşi tadı sayesinde özellikle salatalar için uygundur. Ancak sumak baharı ekseri salatalarda, çorbalarda veya ten yemeklerinde kullanılır. Hangi suşların natürel özlerinde antioksidan içerdiğini kaygı ediyorsanız ürün kiminda inceleyebilirsiniz.